krówki dla firm, krówki rzemieślnicze, krówki z logo
krówki dla firm
O nas
Tradycyjna metoda produkcji.
Mojekrówki.pl to kilkudziesięcioletnia tradycja ręcznej produkcji krówek.
Ręczny proces produkcji zaczynamy od gotowania masy w niewielkich 50-kilogramowych kociołkach, następnie gotowa masa wylewana jest na specjalne stoły, gdzie powoli stygnie. Dzięki temu masa „dochodzi” sama, nie jest mechanicznie męczona, a proces jej stygnięcia nie jest w żaden sposób przyspieszany.
Po wystygnięciu masy kroimy ją ręcznie w płaty, następnie w pasy, a później w kostki, które zawijamy. Po zawinięciu krówka musi jeszcze trochę pooddychać, zanim zostanie spakowana i wysłana do klienta.
Konsystencja krówek zależy od ich etapu dojrzewania – świeże krówki są miękkie i ciągnące (są to właśnie tzw. mordoklejki), a z czasem kruszeją od zewnętrznej strony zaczynając.
Zanim krówka skruszeje na dobre, pojawia się w jej środku „łezka” – na obwodzie krówki tworzy się już otoczka cukrowa, a ze środka wypływa jeszcze płynny karmel.
To cecha, która wyróżnia prawdziwą rzemieślniczą krówkę od jej „marketowych”, maszynowo produkowanych odpowiedników.
Krówki naszej produkcji są wyjątkowe nie tylko ze względu na tradycyjny proces produkcji, ale też dzięki najwyższej jakość użytych składników, przede wszystkim tłuszczu pochodzącego wyłącznie z mleka, czyli z masła i z mleka pełnego.
Nie idziemy na skróty. Nie szukamy oszczędności w postaci wszechobecnego tłuszczu palmowego, mleko pełne nie zostało zastąpione mlekiem odtłuszczonym, serwatką czy preparatami białkowymi.
Masło i pełne mleko daje naszym krówkom niepowtarzalny smak i aromat, a kremowa konsystencja powoduje, że krówka wręcz rozpływa się w ustach.
Nie używamy barwników ani żadnych konserwantów, również soli, a ta występująca w krówkach pochodzi wyłącznie z mleka (wyjątek to krówki o smaku: słony karmel, oraz zimny chmiel gdzie w celu podbicia smaku dodawana jest sól himalajska).
Nasze krówki są bezglutenowe, tak więc osoby mające problem z nietolerancją lub uczuleniem na gluten mogą spokojnie je jeść.
Jaki jest główny skład krówek?
cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku pełne, masło 82% z mleka, aromat śmietankowy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 1664 kJ /394 kcal,
tłuszcz 7,8 g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g ),
węglowodany 78 g ( w tym cukry 65 g),
białko 2,9 g,
sól 0,10 g.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu w mleku.
Krówki są ręcznie zawijane w papierki. Minimalna ilość zamówienia wynosi 5kg w jednym smaku. Dodatkowy smak to kolejne 5kg. W niektórych smakach minimalne zamówienie to 45 kg. W 1 kg znajdują się około 64 krówki.
Krówki są wyprodukowane dopiero po Twoim zamówieniu, ich data ważności wynosi 6 miesięcy.
W cenie jest projekt oraz opakowanie zbiorcze, można też zamówić dodatkowo indywidualne kolorowe pudełeczka lub torebki.
Siedziba biura firmy:
Arnet-Media
ul. Długa 17
83-424 Bałachy
tel. 601 654 487
biuro@mojekrowki.pl